Vårahundar.

 

  Laura, i dagligt tal kallad Elvis, har ett fint sinne för att arbeta. Att jobba med lydnad faller henne, liksom kullbrodern Winston, väl i smaken och den sistnämnde frallan tävlar i det på de högre nivåerna. Laura har varit en utmärkt avelstik och samtliga hennes tre valpkullar har fötts naturligt utan några komplikationer. Nu har hon blivit en bra mormor åt sina barnbarn och hennes kunskaper förs på så sätt vidare.

 
 
     En av Lauras valpar, Caesar, har nått fina resultat i utställningsringen. Han har bland annat blivit Nordisk vinnare -07 och Svensk Utställningschampion. Dessutom har han figurerat på Fransk Bulldogg Klubbs (FBK) tio i topp lista över landets mest vinstrika hundar vid ett flertal tillfällen. Caesar spenderar sina dagar i Vänersborg där han hjälper till i mattes verksamhet. Om man är observant, kan man kanske under en färd genom staden, se honom sitta och speja från fönstret ut på ”sin” gata…
 
 

   Carmen är en pigg och rörlig fralla som liksom mamma Laura har en fallenhet för att arbeta. Hon är intelligent och lyckas ofta med hjälp av sitt skärpta sinne lura av andra hundar både leksaker och märgben. Carmen har haft en valpkull varav två delvis fortfarande är hemmaboende.

 

   Syskonparet Kaiser och Astrid delar samma passion för lek och upptåg. De är mycket fästa vid varandra och man brukar finna dem tillsammans, ofta med något bus i tanken. Som det ofta är med småbarn, är det lek och stoj i ena stunden för att i nästa vara dags för en tupplur. Kort förvisso men ändock tacksamt mottagen av deras omgivning! Kaiser har gått på en kurs i freestyle och hans matte Emma sätter sin tilltro på ordspråket övning ger färdighet…

 

      Vår äldsta och kanske piggaste hund är Frida. I sin ungdom var hon en trogen kamrat på långpromenaderna och syntes vara en lika god jakt-, vall- som hon var sällskapshund. Vid ett tillfälle ställde hon en älg och vallande mer än en gång grannens får. Fortfarande älskar Frida att strosa i skog och mark där pinnar och andra spännande saker hägrar. Numera spenderar hon sina dagar hos ”reservmamman” AnnaLisa som är Gunnars mor. Kanhända är nosen något grå och stegen en aning stela men den alerta damen är ”still going strong” och verkar som en ypperlig lekkamrat till de yngre hundarna.

 

 

Upp