Vår Kennel.


 


    Vi som har Kennel Ekhaga heter Birgitta och Gunnar Fahrman. Vår familj är bosatt i Kinnahult som Ni på kartan finner mellan Borås och Varberg. Vi vistas dock en hel del i Dalslands djupa skogar där vi har en stuga.

   1957 grundades Kennel Ekhaga av den i hundkretsar välkända Borzoiuppfödaren Signe Hallqvist. Efter att själva haft Ekhaga hundar och aktivt deltagit i hennes uppfödning i många år hade vi förmånen att få överta kennelnamnet. Mycket av den kunskap vi idag besitter grundar sig på Signes gedigna vetande och seriösa hundavel.
   Birgitta har genomgått Svenska Kennel Klubbens (SKK) uppfödarutbildning och har även under ett par år under 2000- talet lett kurser i detsamma i Södra Älvsborgs Kennelklubb (SÄKK) regi. Hon är aktiv inom Fransk Bulldogg Klubb (FBK) och har tidigare suttit i styrelsen för SÄKK samt för Svenska Dvärghundsklubben (SDHK). 2011 mottog hon FBK:s förtjänsttecken för sitt ideella engagemang för klubben.
   Liksom Birgitta har Gunnar genomgått SKK:s uppfödarutbildning. Han har även gått handlerutbildning för Gerald O’Shea.   

   Vår familj tycker om djur och natur och älskar precis som våra frallor att vandra i skog och mark. Promenaderna är lättsamma och fulla av roliga upptåg – något som kännetecknar vadhelst en fransk bulldogg företar sig!

   Av Kari Björnsen köpte vi 1997 Babybull’ s Facile. Den härliga tiken var vår första franska bulldogg och är stammodern i vår uppfödning. Facile kom från sjävvalpande linjer och har lämnat efter sig tre kullar, alla naturligt födda och även i nästa generation har, genom dottern Laura, tre självvalpande kullar fötts.