Om oss

En av de ambitioner som finns med den här sidan är att få folk att backa. Vi vet att det är frestande att skaffa hund och vi vet att en hund kan förgylla vardagen på ett radikalt sätt. Hunden är människans bästa vän och genom en hund så kommer du att ha en kompis som alltid blir glad att se dig, som alltid viftar på svansen när du kommer hem och som alltid blir lycklig över att inkluderas i det du planerar att göra.

Men, det handlar också om ett beslut som kommer att påverka ditt liv i minst tio år framåt. Att ha en hund innebär att du som ägare måste göra uppoffringar och avkall på det du vant dig vid. Resor? Knappast. Krogen? Glöm det. Jobba långa timmar på kvällen? Vi skulle inte tro det.

Hunden ska gå först och för många blir detta en överraskning. Man har skaffat hund för att det passar bra just då. Men man måste tänka långsiktigt. Har du ett fast jobb, en bostad som är din och en stabil inkomst? Har du stadgat dig och så att säga gjort ditt i sus och dus? I så fall kan en hund vara en väldigt bra idé. Finns det däremot tvivel kring någon av dessa frågor – varför inte vänta i något år?

Vi som skriver är vana hundägare och vissa av oss är inne på den sjätte hunden i våra liv. Vi vet vad som krävs och vi vet vilka uppoffringar som fordras för att du och din hund ska trivas tillsammans.

På den här sidan ska vi samla dessa erfarenheter och gå igenom olika tips, fakta, tankar och idéer om hur man blir en bättre husse/matte till sin hund. Hur får du din hund att lyssna på det du säger, vilken mat ska hunden äta och hur mycket spelar motion in i hundens välmående? Vi kommer att gå igenom allt detta och mycket mer på den här sidan. Välkommen!