En valpkurs i Uppsala för hund och ägare

Nej, en valpkurs i Uppsala handlar inte enbart om att träna lydnad med en valp. Istället är det social träning, en vänlig introduktion till en ny flock och en ny ägare och ett gott vuxenliv.

Att flytta till en ny familj är en stor omställning för en ung hund. Att få en ny hårig fyrbent familjemedlem är också det en rejäl nyhet för de flesta ägare. Antingen om man haft hund tidigare eller om man är ren nybörjare är ändå alla hundar individer och reagerar olika.

Något som alltid underlättar och gör tillvaron roligare och enklare är att gå en valpkurs i Uppsala. Ja, för den som befinner sig i de trakterna alltså. Anledningen? Den sociala träning hunden får kan man sällan uppnå ensam på hemmaplan. För dig som valpägare finns stöd att få från kursledaren.

Vad ger en valpkurs?

Att gå på valpkurs ska vara en positiv erfarenhet för både dig och din valp. Under professionella och lekfulla former kommer din valp att lära sig de mest grundläggande färdigheterna. Fokus på dig och inte på roliga kompisar lärs in genom att arbeta tillsammans. Inkallning, gå i koppel och att ignorera andra hundar vid möten är alltid lika viktigt.

Som ägare får man en större självsäkerhet och vana att hantera sin nya hund. Samspelet hund-ägare står i fokus. Det hindrar alls inte att man gör egna sociala kontakter under kursens gång. Promenadkompisar och hundvakter är aldrig fel. Tränarens proffsiga råd gör en kurs till både inlärning och gemensam nöjesstund.